top
logo

Zasoby Pomocy Społecznej

Zamówienia publiczne

Ochrona danych


POPŻ
wtorek, 02 lipca 2019 07:05

 

 

 

PODPROGRAM 2018 - efekty

  1. Stowarzyszenie "NAZARET" im. św. Filipa Neri w Bytowie z terenu województwa Pomorskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Chojnicach realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2018 - czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 1.332 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa pomorskiego.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym: o 63,96660 ton żywności; o 13.000 paczek żywnościowych;
  5. W ramach Podprogramu 2018 dla 98 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 7 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
    • Żywieniowo-dietetyczne - 4 spotkania dla 54 uczestników
    • Kulinarne - 4 spotkania dla 44 uczestników
 
czwartek, 06 czerwca 2019 10:37

 


Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020


z terenu gminy Bytów uzyskujące dochód nieprzekraczający:

 

- 1 402 zł netto w przypadku osoby samotnie gospodarującej

- 1 056 zł netto w przypadku osoby w rodzinie.

Osoby potrzebujące otrzymają artykuły:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany)
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane)
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający)
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju)
  • cukier biały
  • tłuszcze (olej rzepakowy)
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Osoby potrzebujące mogą także skorzystać z bezpłatnych szkoleń lub warsztatów dotyczących m.in. przygotowywania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania, zapobiegania marnowaniu żywności.

Osoby zainteresowane otrzymywaniem żywności z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 prosimy o zgłaszanie się od 17 czerwca do 31 lipca 2019 do pracowników socjalnych w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Bytowie w celu sprawdzenia sytuacji dochodowej i ewentualnego zakwalifikowania do otrzymania powyższej pomocy.

Osoby wypełnią na miejscu oświadczenie o dochodzie swojej rodziny netto za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia oświadczenia.

Pracownicy socjalni będą pomocni przy wypełnianiu niezbędnej dokumentacji.

UWAGA !!!

Osoby, które korzystały z Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa we wcześniejszych latach również są zobowiązane do ponownego złożenia oświadczenia.

Dodatkowe informacje pod nr: 59 822 51 01.

 
Więcej artykułów…
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 1 z 18

...

Reklama
Reklama
Reklama

Pomoc prawna


bottom

Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: joomla colourful template advanced hosting (video) Valid XHTML and CSS.